Technikai kérdések
Segíthetnek nekem a Wall Art and Co-fiókommal?
Elfelejtett jelszó
Közösségi média fiókok csatolása
Technikai problémák
Fiók törlése
Hogyan módosíthatom a részleteimet a Wall Art and Co fiókomban?
A személyes adatai módosításához:
- Jelentkezzen be fiókjába az oldal jobb felső sarkában (vagy az alkalmazásban a jobb alsó sarokban) található személyt ábrázoló ikon kattintásával.
- Bejelentkezés után végezze el a kívánt módosításokat a fiók információiban:
Jelszó – Amikor a „Jelszó módosítása” gombra kattint, meg kell adnia a régi jelszavát és az új jelszavát. Győződjön meg arról, hogy az új jelszó 10-100 karakter hosszú.
E-mail cím – Kattintson a „Saját részletek” gombra, és adja meg azt az e-mail címet, amelyen a Wall Art and Co kapcsolatba szeretne lépni Önnel.
Szállítási cím – Válassza ki az „Címjegyzék” lehetőséget a bal oldali oszlopból és az „Új cím hozzáadása” lehetőséget. Ha ez az Ön előnyben részesített szállítási címe, ne felejtse el alapértelmezett címként beállítani.
Fizetési mód – A „Fizetési módok” fülre kattintva megjelenítheti a fiókjához kapcsolódó fizetési módok listáját. Itt „Új fizetési mód hozzáadása” lehetőséget választhat, és módosíthatja a fiókjához kapcsolódó fizetési módokat.
Kapcsolattartási preferenciák – Kattintson a bal oldalon a „Kapcsolattartási preferenciák” lehetőségre, hogy kiválassza, hogyan szeretné, ha a Wall Art and Co értesítené a legújabb exkluzív ajánlatokról és promóciókról. - Miután elvégezte a szükséges módosításokat a fiók információiban, ne felejtse el a Mentés gombra kattintani.
A fiók módosításai nem befolyásolják a korábban leadott rendelések részleteit.
Elfelejtette a jelszavát
Ha elfelejtette a jelszavát, a visszajelentkezés folyamata nagyon egyszerű.
- Ugorjon a bejelentkezési oldalunkra.
- Kattintson az „Elfelejtett jelszó? ” hivatkozásra, és adja meg e-mail címét.
- Ezután egy hivatkozást küldünk az Ön regisztrált e-mail címére, amellyel visszaállíthatja jelszavát.
Nem találja az e-mailt? Javasoljuk, hogy ellenőrizze a levélszemét mappáját.
Közösségi média fiókok csatolása
Új Wall Art and Co fiókot hoz létre? Közösségi média fiókot csatolhat a Wall Art and Co fiókjához úgy, hogy regisztrál az Apple-azonosítójával, Facebook fiókjával vagy Google fiókjával. Ezután bejelentkezhet a Wall Art and Co-ba.
Ha az Apple-azonosítóval regisztrált, de úgy döntött, hogy elrejti személyes e-mail címét, az Apple e-mail címet generált az Ön számára. Ennek az e-mail címnek a megtalálásához nyissa meg az Apple ID beállításait az eszközén, vagy jelentkezzen be az Apple-fiók oldalára.
Van már egy Wall Art and Co fiókja? Nem csatolhat egy másik közösségi média fiókot a Wall Art and Co fiókjához.
Már közösségi média fiókon keresztül regisztrált? Nem tud bejelentkezni az e-mail cím használatával. Kattintson a bejelentkezési képernyőn a megfelelő közösségi média ikonra.
Hibaüzenetet kapott a bejelentkezéskor? Ha a Wall Art and Co-nál a Google-fiók, Facebook-fiók vagy Apple-azonosító segítségével regisztrált, akkor ugyanazzal a közösségi média fiókkal kell bejelentkeznie. Használja az e-mail cím mezője alatt található megfelelő közösségi média platform gombját.
Szeretne egy közösségi média fiókot szétválasztani? Egyszerűen kattintson a „Kapcsolat bontása” gombra a „Közösségi média fiókok” fülön. Ha a Wall Art and Co-nál közösségi média fiókkal regisztrált, és most e-mail cím segítségével szeretne bejelentkezni, új Wall Art and Co fiókot kell létrehoznia egy másik e-mail címmel.
Technikai problémám van
Ha technikai problémája van a Wall Art and Co weboldallal vagy alkalmazással, íme néhány tanácsunk:
- Törölje a böngésző sütiket és gyorsítótárát
- Próbálkozzon másik böngészővel
- Próbálkozzon másik eszközről
- Ha az alkalmazást használja: kényszerítse az alkalmazás bezárását, ellenőrizze, hogy van-e a legújabb verziója, és indítsa újra az eszközt
Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon ügyfélszolgálatunk csapatához.
A Wall Art and Co fiók törlése
Ha szeretné törölni a Wall Art and Co fiókját, vegye fel velünk a kapcsolatot az ügyfélszolgálati oldalunkon keresztül.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fiók törlése a személyes adatok végleges törlésével jár (rendelési előzmények, mentett címek, fizetési módok és mentett termékek).
Miután megerősítette ezeket az információkat, eljárhatunk a fiók törlésével.